Nieuws

« Terug

Wat zijn de standaard maten van een garagedeur?

Wat-zijn-de-standaard-maten-van-een-garagedeur.jpg23 mei

Garagedeuren zijn verkrijgbaar in alle mogelijke maten. Voor het vervangen van de garagedeur is het belangrijk dat de nieuwe garagedeur precies op de plek van de oude garagedeur past. Hörmann heeft vele standaardmaten in het assortiment. Heel praktisch, maar uiteindelijk is er voor elke maat een passende garagedeur oplossing. De kleinste standaard maat garagedeur is 1875 mm hoog en 2250 mm breed. Een veel voorkomende standaard maat van de garagedeur is 2375 x 2125 mm. Bij de aanvraag van een offerte op onze website vragen wij naar de afmetingen van uw garagedeur, zodat wij een passende offerte voor u kunnen opstellen. De afmetingen zijn niet op de centimeter nauwkeurig, want wij komen altijd nog persoonlijk bij u langs om de situatie te bekijken.

Hoe meet ik mijn garagedeur zelf op?

  • De breedte van de garagedeur kunt u bepalen door in de opening van links tot rechts de breedte tussen de muren op te meten.
  • De hoogte van de garagedeur kunt u bepalen door de ruimte op te meten van de onderdrempel tot aan de bovenkant.
  • Vervolgens meet u de zijruimte aan de linkerkant van de garagedeur. Dit is de afstand van de zijwand tot aan de muur.
  • Vervolgens meet u de zijruimte aan de rechterkant van de garagedeur. Dit is de afstand van de zijwand tot aan de muur.
  • De bovenruimte van de garagedeur kunt u bepalen door aan de binnenzijde van de garage de ruimte op te meten vanaf de doorgang tot aan het plafond van de garage.
  • Wij vragen u ook altijd de diepte van de garage op te meten. Deze ruimte heeft de garagedeur nodig om langs het plafond naar binnen te rollen.

Deugro-standaard-afmetingen-garagedeur-meten

Heeft u vragen over het meten van uw garagedeur of kunnen wij u hiermee helpen?

Neem dan contact op met Robin en bel ons via 0180 - 89 08 14.

Offerte aanvragen voor uw garagedeur

« Terug

Scroll naar boven